dilluns, 20 de maig del 2013

Stana Katić

 Ara feia molt de temps que no escrivia cap entrada però avui vull fer una menció especial a una gran actriu. Tot i que fa temps que apareix a la televisió i porta en actiu des del 1999, no ha estat coneguda fins fa poc. Ella és la Stana Katić.

Doncs si el post d'avui va dedicat a ella, per què? Doncs perquè si, perquè em ve de gust i perquè una actriu amb el seu talent ho mereix.


 La Stana Katić (Hamilton, Ontario, Canadà; 26 d'abril de 1978) és una actriu d'origen serbi i croata que ha aconseguit la fama interpetant el paper de la detectiu Kate Beckett a la serie Castle.

La primogènita d'una família amb sis fills, va començar a estudiar art dramàtic als divuit anys (1996) a l'escola Goodman School of Drama. En la seva formació s'inclouen uns quants idiomes: evidentment l'anglès, però també altres com l'espanyol, el croata, el bosnià, l'eslovac, el francès, el serbi i l'italià.

Així com el seu personatge Kate Beckett, la Stana és una gran lectora, practica karate, tir amb arc, futbol, yoga, baseball, softball, basquet, natació i munta a cavall. Té un gran interès per la música (Alto-Mezzo Soprano) i va compondre la cançó Hey blue eyes



Stana va interpretar el personatge de Hana Gitelman a Herois, el de Collete Stenger a 24 (Temporada 5) i el de Jenny a El Joc de l'Amor , pel·lícula protagonitzada per en Morgan Freeman. També va interpretar a Morgenstern a la pel·lícula de Frank Miller The Spirit, Corrine Veneau a la pel·lícula de James Bond Quantum of Solace (encara que originalment la van escollir per interpretar el paper de Strawberry Fields), i Simone Renoir a la tercera entrega de la saga televisiva "El bibliotecari", El bibliotecari: La maledicció del calze de Judes.

A l'agost de 2008, l'ABC anunciava l'adquisició de Castle, la sèrie de televisió", protagonitzada per la  Stana Katić com a Kate Beckett i Nathan Fillion com a Richard Castle. Des d'agost de 2009 protagonitza la sèrie d'ABC Castle, al costat de Nathan Fillion en el paper de l'escriptor de misteri Richard Castle. Katić interpreta la detectiu Katherine Beckett, qui es veu obligada a acceptar que l'escriptor la segueixi i l'observi a la feina. Aviat es converteix en la musa i en la inspiració d'una nova sèrie de llibres.

La Stana, a l'estiu de 2010, va començar a filmar "For Lovers Only" amb els germans Polish a França, i "El doble" ("L'ombra de la traïció" a Espanya) amb Richard Gere.

Va ser membre del jurat entre el 29 de maig i el 5 de juny de 2011, al Festival de Cinema de Zlín, on For Lovers Only va fer la seva estrena mundial. Actualment està treballant en una altra pel·lícula, "Big Sur", en la que interpreta a Lenore Kandel. A la Comic-Con International de 2011 a San Diego, hi va haver un anunci oficial a la revista Entertainment Weekly, sobre que es convertiria en la veu de Talia al Ghul a "Batman: Arkham City". També va fer una pel·lícula anomenada "CBGB" que explica la història d'un local de Nova York dels anys 70 en la que interpreta el paper de Genya Ravan.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada